Lichaamsgericht werk

In de visie van lichaamsgericht werk ontstaan klachten niet zomaar. Het voelen en uiten van emoties als verdriet, angst en woede kan geblokkeerd zijn. Vaak proberen mensen deze emoties te negeren en zich aan anderen of aan de situatie aan te passen. Dit aanpassen kan houvast bieden. Maar de balans kan ook doorslaan en een negatieve uitwerking hebben.

Als je voortdurend emotie vasthoudt en signalen negeert, wordt dat in het lichaam merkbaar als verslapping of juist verstarring. In eerste instantie ontstaan dan klachten als spanning of vermoeidheid. In een later stadium kun je ook last krijgen van ernstigere klachten als angst, chronische hoofdpijn, rugklachten, of depressie.

Tijdens het lichaamsgericht werken help ik een cliënt bewust te worden van de signalen die zijn lichaam geeft, waardoor het meer zicht krijgt op de wisselwerking tussen lichaam en geest. Met gerichte methoden leert een cliënt in contact te komen met zijn lichaam en te luisteren naar wat het hem te vertellen heeft. Het lichaam bevat een bron van kennis en wijsheid, en door het goed te leren verstaan leer je je geestelijke en lichamelijke gezondheid in balans te brengen en te houden.