Ouders

Ouderconsulten

Naast het begeleiden van kinderen en (jong) volwassenen bied ik losse consulten aan voor ouders die een hulpvraag hebben over de dynamiek met hun (ex-)partner, met hun kind, of binnen het gezin. Bijvoorbeeld wanneer je vastloopt in de communicatie, minder verbinding voelt, en je daar meer inzicht in wilt hebben en in gecoacht wilt worden.

Advies bij scheiding

Daarnaast geef ik ouders binnen een scheidingsproces advies over hoe ze de scheidingsboodschap met hun kinderen kunnen delen, op welke manier ze de scheiding voor hun kinderen zo goed mogelijk kunnen laten verlopen, en wat ze er aan kunnen doen om loyaliteitsproblemen bij hun kinderen te voorkomen. Ook help ik ouders onderlinge communicatie te verbeteren, om zo een harmonieus ouderteam te kunnen blijven vormen, in het belang van de kinderen. Deze consulten voer ik zowel vanuit mijn eigen praktijk als in samenwerking met mediationpraktijk Kindvriendelijk Scheiden in Bussum.

Gaan jij en je partner uit elkaar en hebben jullie kinderen? Dan komt er een moment dat je aan je kinderen moet gaan vertellen dat jullie gaan scheiden. Veel ouders zien hier tegenop, want hoe vertel je je kinderen dat je gaat scheiden? Wat is belangrijk om te delen? Hoe sluit je aan bij de leeftijd van je kind? En wat is het beste moment? Dit zijn precies de vragen waar jullie aan het einde van ons gesprek een antwoord op hebben, zodat jullie met vertrouwen het gesprek met jullie kinderen kunnen voeren. Ook sta ik met jullie stil bij de vragen hoe kinderen op een scheidingsboodschap kunnen reageren, welk(e) gedrag en emoties er bij komen kijken, hoe loyaliteitsproblemen kunnen ontstaan en wat jullie er aan kunnen doen deze te voorkomen.

Relatietherapie/ mediation

Ook help ik ouders de onderlinge communicatie op constructieve en duurzame wijze te verbeteren, zodat jullie een harmonieus ouderteam kunnen (blijven) vormen. Jullie kinderen willen namelijk niets liever dan een stel ouders (wel of niet gescheiden) dat elkaar respecteert, waardeert, en liefdevol met elkaar om blijft gaan. Samen met jullie onderzoek ik de grootste triggerpoints binnen jullie relatie en leer ik jullie hoe je hier mee om kunt gaan, elkaar om hulp kunt vragen, enĀ  conflictsituaties kunt voorkomen. Hierdoor ga je als ouders minder stress en spanning in de relatie ervaren.

Wil je een consult inplannen? Klik hier voor mijn contactgegevens.